top of page
Search
  • korpaurora

Korporācija Aurora atzīmēs 90. jubileju ar krāšņām svinībām Toronto

Lai ieskandinātu korporācijas Aurora iekāpšanu zīmīgā gadu desmitā un atskatītos uz paveikto, korporācija Aurora ielūdz uz 90 gadu jubilejas svinībām King Edward viesnīcā šī gada 18. martā. Svinības sāksies ar svinīgo aktu plkst. 18:00, kam sekos balle blakus zālē plkst. 19:00.

Mēs būsim priecīgas un pagodinātas atzīmēt mūsu jubileju kopā ar korporāciju saimi, tuviem un tāliem viesiem.

Piedalīšanās maksa ir $225 no personas un tā iekļauj gardēžu vakariņas ar vīnu, šampanieti un, protams, dejas. Lai svinības būtu vēl īpašākas, kā agrākos laikos, balle tiks atklāta ar polonēzi. Lūdzu esiet gatavi brīnišķīgam un svinīgam vakaram! Atlikums no vakara ienākumiem tiks novirzīts studenšu stipendijām.

Ja vēlaties nedaudz pagarināt šo svinīgo nedēļas nogali, lieliksi to pavadot Toronto pilsētas centrā, King Edward viesnīca mūsu svinību dalībniekiem piedāvā īpašas cenas nakšņošanai. Lai atbalstītu un piedalītos mūsu jubilejā, papildus informācija par biļetēm, ģerbšanās etiķeti un nakšņošanas iespējām elegantajā King Edward viesnīcā ir atrodama mūsu mājas lapā http://korpaurora.com

Koprorācija Aurora tika dibināta 1933.gadā Rīgā pie Latvijas Universitātes. 90 gadus vēlāk, korporācija Aurora var lepoties ar atbalsta sniegšanu latviešu sievietēm, to centieniem iegūt izglītību un mūžilgu draudzību izveidošanā. Aurora vienmēr veicinājusi un par vienu no saviem pamatuzdevumiem uzskatījusi latviešu valodas saglabāšanu un latvisko tradīciju stiprināšanu trimdā.

Koprorācijas devīze “Vienoti Tēviju ziedonī celt. Censonēm ilgoties nepabeigt, ar darbu zinību kalngalos steigt.” ir skaidri vadījusi mūsu darbību. Izglītības stipendījas Vītolu Fondam Latvijā, izglītības stipendijas korporācijas loceklēm Kanāda, Evas Cildermanes ierosinātā līdzekļu vākšana Ukrainas atbalstam ir mūsu korporācijas iniciatīvas, palīdzot tiem, kuriem tas visvairāk nepieciešams. Auroras sniedza lielu atbalstu XV Latviešu dziesmu un deju svētkiem, kas norisinājās 2019.gadā Toronto. Mūsu locekle Teika Matisone dziedāja muzikālajā teātrī “Lāčplēsis”; locekles Baiba Auzāne un Baiba Reinfelde organizēja Literāro Pēcpusdienu.

Ļoti lepojamies ar mūsu loceklēm, kuras nenogurstoši strādā un pilnveido latviešu sabiedrību Toronto un Kanādā - gan strādājot Kristus Dārzā, Northern Birch bankā un LNAK valdē. Mūsu korporācijas locekles vienmēr sniegušas palīdzīgu roku baznīcām, Latviešu centram, latviešu skolām un vienmēr esam bijušas priecīgas sadarboties ar Studenšu Korporāciju Kopu S!K!K!. Auroru sabiedriskie darbi nav palikuši nepamanīti arī ārpus Kanādas - 2022.gadāmūsu locekle Lauma Stikute tika iecelta par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri. Laumas lielo un nozīmīgo darbu kā Kristus dārza direktorei nu jau turpina vēl viena Aurora Inese Pogule.




bottom of page